AFL#11 Levenslessen

Welke levensles wil jij je studenten meegeven? Moet je dat eigenlijk wel doen als docent? Bob en Rinus zoeken naar antwoorden in deze uitzending. Eerst en vooral pitcht Rinus een aantal levenslessen aan Bob. “Weet wat je zwakke punten zijn. Het maakt je geen zwak persoon, het maakt je sterk.” Maar Bob vindt het maar niks, en heeft later in de uitzending een paar andere suggesties.

Het is september, dus de vakantie wordt even besproken alsook de nieuwe start van het schooljaar. Het pandemisch onderwijs leidt wel tot verrassende vernieuwingen, zoals Bobs onderzoek naar de mysterieuze Red Bull-stippen.

Maar terug naar die levenslessen. Geïnspireerd door de podcast Taalstaat, wil Rinus zelf ook zo’n aforisme om in elke les te propageren. Bobs principe van “Doe normaal” heeft het voordeel van de duidelijkheid, maar Rinus twijfelt nog. In Sofie Serveert gaat het over een levensles voor docenten: “Helpen is afnemen”.

Wat ons brengt bij de oproep van deze maand voor onze luisteraars: wat is jouw levensles als je voor de klas staat? Of heb je een levensles voor je collega’s? Mail je mp3 of tekst zoals gewoonlijk naar info at debeteredocentenkamer.nl.

Trouwens, de oplossing van het Red Bull-mysterie vind je op de LinkedIn van Bob.

 De volgende uitzending wordt opgenomen halverwege oktober. We zijn op zoek naar een nieuwe docent! Hoe is het om te beginnen in deze speciale tijden?

Ken je of ben je die nieuwe docent? Laat het ons weten via info @debeteredocentenkamer.nl. Dankjewel voor het meedenken!

Vind je deze uitzending leuk? Je netwerk vast ook… deel deze pagina even met hen. Dat is goed voor je status!